Dva desetljeća iskustva sa sustavima daljinskog grijanja i poslovima vezanim uz toplinarstvo.

Kupac toplinske energije

Tvrtka AT ITPS d.o.o. u 2019. godini se registrirala kao kupac toplinske energije s namjerom da postane prva tvrtka u Republici Hrvatskoj koja će moći ponuditi cjelokupnu uslugu vezanu uz toplinarstvo i daljinsko grijanje. Naš cilj je da krajnji kupci za nižu cijenu dobiju kvalitetniju uslugu isporuke toplinske energije, detaljan i konstantan nadzor te upravljanje glavnom primopredajom toplinskom stanicom, kontrolu potrošnje toplinske energije, a sve u svrhu optimizacije rada sustava grijanja i uštede toplinske i električne energije te vode, kao danas najskupljeg energenta.

Ovisno o rezultatima mjerenja i ispitivanja postoji mogućnost i smanjenja zakupne snage toplinske stanice. Potpisivanje ugovora o potrošnji toplinske energije s tvrtkom AT ITPS d.o.o. donosi i niz drugih mogućnosti kao što je plaćanje održavanja individualnih stambenih toplinskih podstanica kroz račun toplinske energije.

Već nakon prve godine od datuma puštanja individualne toplinske podstanice u pogon predlaže se napraviti kontrolni servis zbog provjere tlaka unutar ekpanzijske posude, čišćenja hvatača nečistoće, sigurnosnog ventila i nepovratnog ventila recirkulacijske crpke. Svaki navedeni dio, ako se redovito ne čisti, može učiniti individualnu toplinsku podstanicu nefunkcionalnom.

Dodatno uvodimo jednu inovaciju, a to je da uštede koje bi ostvarili kroz cijenu naknade za kupca toplinske energije, uštede na naknadi za opskrbu toplinskom energijom te uštede smanjenom potrošnjom toplinske energije možete uložiti u sustav grijanja u smislu zamjene cirkulacijskih crpki grijanja na glavnim primopredajnim toplinskim stanicama, zamjene individualnih mjerila toplinske energije, zamjene izmjenjivača toplinske energije glavne primopredajne toplinske stanice, ugradnje magnetnog odvajača nečistoća na instalaciju toplovoda zgrade, visokotlačno i kemijsko ispiranje instalacije grijanja zgrade, a sve u svrhu visoke učinkovitosti i iskoristivosti svih elemenata sustava grijanja.

Tvrtka AT ITPS d.o.o., kao distributer i ovlašteni servis tvrtke DANFOSS, ima mogućnost korištenja programa „ECL PORTAL“ kojim je moguće daljinski upravljati radom toplinske stanice i u realnom vremenu nadzirati potrošnju toplinske energije. U slučaju bilo kakve povišene potrošnje, protoka ili bilo kakvog drugog alarma, u nekoliko sekundi smo obaviješteni putem elektroničke pošte. Napominjem kako bi se uz kvalitetnije upravljanje radom i parametrima glavne primopredajne toplinske stanice, smanjila temperatura zraka u hodnicima u periodu van sezone grijanja.

Zatraži ponudu

Kontakt

Suglasnost za korištenje podataka:

3 + 13 =

Naši partneri