Godišnje izvodimo više od 5000 servisa.

Servisi individualnih toplinskih podstanica

Upute za održavanje

PREUZMI DOKUMENT

Obzirom da je individualna toplinska podstanica priključena na mrežu gradskog vodovoda, kao i svaki uređaj koji je spojen na vodovod (bojleri, kotlovi, perilice rublja, perilice suđa i sl.), njeni dijelovi su podložni nakupljanju i taloženju vodenog kamenca. Stoga je, prema uputama proizvođača, potrebno periodički izvoditi servise i uredno održavati podstanicu.

Dio podstanice kojemu je posebno važno pridodati važnost kod čišćenja je pločasti izmjenjivač toplinske energije koji je zbog svoje konstitucije i vrlo uskih komora kroz koje protječe voda, vrlo podložan nakupljanju i taloženju vodenog kamenca.

Već nakon prve godine od datuma puštanja individualne toplinske podstanice u pogon predlaže se napraviti kontrolni servis zbog provjere tlaka unutar ekpanzijske posude, čišćenja hvatača nečistoće, sigurnosnog ventila i nepovratnog ventila recirkulacijske crpke. Svaki navedeni dio, ako se redovito ne čisti, može učiniti individualnu toplinsku podstanicu nefunkcionalnom.

Godinu dana nakon kontrolnog servisa potrebno je napraviti veliki (generalni) servis koji, između ostalog, uključuje i strojno čišćenje pločastog izmjenjivača toplinske energije.

Zbog samog načina spajanja ploča unutar izmjenjivača toplinske energije i materijala kojim su ploče spajane i od kojeg su napravljene, vrlo je važno da se čišćenje vrši “Danfoss approved” tekućinom koja nije agresivna na spomenute materijale.

Zatraži ponudu

Kontakt

Suglasnost za korištenje podataka:

15 + 9 =

Naši partneri